Familjerådgivning

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Välkommen till Familjerådgivningens digitala bokningssida.

Information om stor efterfrågan och få bokningsbara tider

Med anledning av att det är en stor efterfrågan på samtal hos Familjerådgivningen går det från och med 2022-04-26 endast att boka ett samtal åt gången. Därefter bokar familjerådgivaren in efterföljande samtal. Vår förhoppning är att detta kommer göra att det blir enklare att få en tid för ett första besök.

Att fungera i en familj eller som ett par är inte alltid så lätt. Svårigheter uppstår i en mängd olika situationer. Via Söderhamns kommuns kostnadsfria Familjerådgivning kan du, enskilt eller tillsammans med din partner/annan viktig person, få råd och stöd i er livssituation.  Fokus i samtalen ligger på relationen mellan dig och exempelvis din partner. Vi har en familjerådgivare och hon heter Carina Qvarnsved. Längre ner på sidan kan du läsa mer om henne.

När passar inte familjerådgivning?
När man är i behov av egen terapi/stöd som inte har med relationen att göra. Då är det bra att man först söker stöd via en kurator eller liknande. 

Så här kan det vara:

 • Det är för mycket bråk och gräl hemma
 • Någon av oss har träffat en annan
 • Svartsjuka skadar förhållandet
 • Jag funderar på skilsmässa
 • Det sexuella samlivet fungerar inte bra
 • Det är svårt att vara förälder-styvförälder
 • Kris efter skilsmässa eller nära anhörigs död
 • Vart tog känslorna vägen?
 • Vi är inte överens om det praktiska och ekonomiska
 • Vi har konflikter med barn, föräldrar eller släkt 
 • Jag vill alltid vara den starka i min relation
 • Jag känner mig svag i min relation

Familjerådgivning innebär:

 • att i lugn och ro samtala med varandra om det som känns svårt
 • att öppna låsta positioner
 • att tillsammans med familjerådgivaren finna vägar till förändring
 • att utforska anknytningsmönstret som kan påverka relationen
 • att jag som ”utövare” utsätter min partner för våld kan få hjälp
 • att jag som utsatt för våld av min partner kan få hjälp
 • att jag kan komma själv utan min partner och få hjälp
 • att jag kan få hjälp även om jag inte har några barn

Boka tid

Digitalt bokningssystem

Via vårt bokningssystem kommer du lättast i kontakt med familjerådgivningen och du får möjlighet att själv välja tid för samtal . Du loggar in via ditt bank-id och ser alla lediga tider för familjerådgivningen (dock ej de närmsta 24 timmarna). Du kan även av- eller omboka en redan bokad tid samt ges möjlighet att skriva meddelanden till oss. När du bokar via bokningssidan så får ett sms och ett mail med bekräftelse på bokningen. Du får även ett meddelande med en påminnelse 48 timmar innan bokad tid.

Samtliga tider gäller för en eller två personer, men det är bara en person som kan vara ansvarig för bokningen.

Det är många som söker familjerådgivning och det kan därför vara så att det inte finns tider inom någon/några månader. 

Via telefon

Det går även bra att boka tid via telefon, till exempel om du inte har bank-id eller om du vill vara anonym. Ring kundtjänst på 0270-750 00 och fråga efter Familjerådgivningen. Familjerådgivaren återkopplar oftast inom en vecka. Återkopplingen kan ske både via telefon eller sms.

Avboka eller ändra tid

Avbokning eller ombokning sker senast 24 timmar innan bokad tid. Efter det är det inte möjligt att själv boka av eller om tiden via bokningssystemet. Ring då kundtjänst på 0270-750 00 och meddela att du inte kan komma. Har du inte bokat via bokningssystemet ska du alltid ringa och meddela att du inte kan komma.

OBS! Om du vid två tillfällen glömmer att avboka en tid och uteblir från ditt besök kommer familjerådgivaren att avsluta kontakten och du får ställa dig i kö på nytt. Anledningen till detta är som tidigare nämnts det höga trycket på bokade besök hos familjerådgivningen.

Olika sätt att ha samtal på

På grund av rådande pandemi har vi nu möjlighet att ha samtal på olika sätt. Vår familjerådgivare erbjuder:

Samtal på plats
Du och din partner kommer till Norra hamngatan 7

Samtal via Teams
Du och din partner samtycker till att få en inbjudan till ett digitalt Teams-möte. Ni samtalar via länk med familjerådgivaren.

Samtal via telefon
Du och din partner blir uppringda på angiven tid. Antingen genom att ni har telefonens högtalare på eller via trepartssamtal.

Vår familjerådgivare - Carina Qvarnsved

Carina Qvarnsved arbetar inom socialtjänstens öppenvård Familjeteamet som familjebehandlare samt familjerådgivare på Familjerådgivningen. Hon är i grunden socialpedagog, beteendevetare och KBT-terapeut samt vidareutbildad som par- och relationsterapeut. Carina har även utbildning inom alkohol- och drogproblematik samt MI (motiverande samtal).

Carina har 30 års arbetserfarenhet inom psykisk ohälsa och socialt arbete. Hon har bred erfarenhet att möta människor med olika svårigheter och vara i svåra samtal om livskriser, negativa livsmönster, låg självkänsla, stress, missbruk, sexuell problematik, våld och relationsproblem.

Sekretess

Vi har sträng sekretess samt för inga journaler. Ni har möjlighet att vara anonyma.

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa